Разходите за почивни станции и тренировъчни помещения на прокуратурата са два

...
Разходите за почивни станции и тренировъчни помещения на прокуратурата са два
Коментари Харесай

`Разходите за почивни станции на прокуратурата са два пъти по-високи от тези за всички съдилища` |

Разходите за почивни станции и подготвителни пространства на прокуратурата са два пъти по-високи от тези общо за всички съдилища. Мисля, че това е доста ясно, разгласи министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Така тя аргументира обсъжданото орязване на бюджета на правосъдната власт, по-рано през днешния ден. Въпреки това министърът съобщи, че предлагането не е било разисквано с нейното министерство. 

" Не е наказателна акция, става дума за предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства ", сподели Надежда Йорданова. 

По думите ѝ бездействието на прокуратурата коства скъпо, защото в България броят прокурори на глава от популацията е измежду най-високите в Европейски Съюз.  " Ние харчим максимален % от Брутният вътрешен продукт за правораздаване, а усещаме ли го? ", попита реторично тя. 

Хамид Хамид от Движение за права и свободи зае противоположната теза и безусловно повтори думите на основния прокурор, че орязването на бюджета на правосъдната власт е " празненство за мафията ". 

" При нарастване на бюджета от над 13 милиарда е необяснимо намаляването на бюджета на правосъдната система. Това е персонална фиксация и опит за покоряване на правосъдната система. "

Според Хамид изпълнителната власт е в услуга на мафията, а не на българските жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР